disney vacation

Door allerlei toevalligheden ben ik dan terecht gekomen in Disneyland Resort Parijs. Na een aantal moeilijke maanden achter de rug te hebben was het nodig een andere wereld te bezoeken . Nu ligt Euro-disney niet bepaald ver weg . Nu met de hogesnelheidstrein Thalis in minder dan 2 uur vanuit Antwerpen . Vroeger was de treinreis alleen 5 tot 6 uur (5 uur trein , 1 uur metro ,RER) . Ik besloot de luxe erbij te nemen en koos voor 1ste klasse wagon . Inbegrepen drank , krantje en ontbijt naar Disneyland toe en een koude schotel bij terugreis .Ik ging volgende de treintabel het beste de BENELUW trein nemen van Rotterdam naar Brussel maar omdat ik wist dat deze nog wat voortdurend vertragingen had nam ik uit voorzogt de trein iets vroeger . Uiterard 1 uur te vroeger in Brussel Zuid maar op tijd zeker . Ik had geluk want de Benelux trein die ik normaal ging nemen had 20 min vertraging . Bijna gemist dus en ik had zeker niet de bedoeling om met bagage in Brussel Zuid de marathon te nemen . Ik verbleef in een Disney hotel terplaatse . 4 dolle dagen worden het in de twee Disneyparken : Disneyland park en Walt Disney Studio's . Disney Village , het uitgaancentrum , kon er ook nog bij soms . De zon scheen , soms was het bewolkt , maar zeker was het warm van 24 tot 27 graden celcius  .De attracties had ik al gedaan vroeger maar ik ben ook speciaal gekomen nu in het drukke hoogseizoen voor de Disney's Fantillusion Parade en aansluitend het vuurwerk achter het kasteel van Doornroosje .Ik verbleef het meeste in de Studios omdat dit meer nieuwer was maar de avonden bracht ik door in het Disneyland Park zelf . (foto ) . Ik stond op om 7 uur en was pas in bed terug na middernacht . Een ontspannende vakantie ??.
Omdat ik meer de trein niet op kamer was besloot ik een eenvoudig hotel te nemen .
Hotel Ceyenne in Far West style was wel goed genoeg , alhoewel dat dacht ik .
Nu moet je van een 2 sterren-hotel geen klasse verwachten maar ik was beetje
meer de andere hotels gewoon , Sequoa Lodge en New Port Bay . Ook Ney York en het Disneyland Hotel had ik al reeds bezocht maar dat was nu wel iets te duur voor mij .
Ik kon ganse dag hoppen tussen de parken heen en weer .
 
--------------------------------------------------
+ : het weer was goed , zon en warm (beetje verbrand)
+ : Thalys was perfect .
+ : proper en vriendelijk
+ : goede service en informatie
+ : duidelijke prijzen
- : hotel Ceyenne **
- : opdringerige verkopers om timesharing formules te verkopen . Deze waren niet van Disney zelf , gelukkige maar alleen buiten het park en toegangswegen .Niet voor mij gespendeerd .
 

De commentaren zijn gesloten.